Informații utile


Poză

potrivit TVR

Lockdown extins în Germania, până pe 7 martie. Școlile și magazinele neesenţiale sunt închise


Germania extinde până pe 7 martie lockdown-ul pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus, au convenit cancelarul federal Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri, informează miercuri dpa.


11.02.2021
Integral pe www.tvr.ro


Poză

potrivit TVR

Slovacia introduce de luni carantina obligatorie de 14 zile la intrarea în țară


Slovacia introduce de luni, 15 februarie, carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii care vor veni în ţară, transmit dpa şi TASR.


11.02.2021
Integral pe www.tvr.ro


CNSU

Lista ţărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 6 din 04.02.2021 a CNSU


Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1. Art.2 - (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.04.02.2021
Textul complet al Hotarârii il gasiti la https://www.mai.gov.ro/utile/.


Poză

potrivit TVR

MAE: Noi condiții de intrare în Franța. Autoizolare 7 zile, urmată de test COVID


Toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franţa pe cale aeriană sau maritimă din ţările spaţiului european vor prezenta, la îmbarcare, o declaraţie pe propria răspundere prin care se angajează să se autoizoleze pentru o perioadă de 7 zile după sosirea în Franţa, în plus faţă de măsura prezentării unui test tip PCR negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, informează Ministerul Afacerilor Externe.


25.01.2021
Integral pe www.tvr.ro


Poză

potrivit Ambasadei României la Londra

Exceptare de la carantină la sosirea în România


Guvernul României, prin Hotărârea nr. 4 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a stabilit că sunt exceptate de la efectuarea carantinei la sosirea în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, inclusiv din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord:


20.01.2021
Integral pe https://londra.mae.ro/node/2314


Poză

potrivit TVR

MAE: Noi condiții de intrare în Germania în contextul pandemiei de COVID-19


Începând cu data de 11 ianuarie a.c., toate persoanele, indiferent de cetățenie, care sosesc în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Germaniei, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau să efectueze un astfel de test pe teritoriul Germaniei, imediat după sosire. În cazul efectuării testului anterior intrării în Republica Federală Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză.


10.01.2021
Integral pe www.tvr.ro


Poză

potrivit MEDIAFAX

Ţările pentru care se impune carantina la revenirea în România, actualizată. LISTA CNSU

Lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 64, este următoarea:


03.01.2021
Integral pe www.mediafax.ro


Poză

potrivit Ambasadei României la Londra

Regimul de vize și condițiile de călătorie pentru cetățenii români în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021


Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări, referitoare la regimul de vize și condițiile de călătorie pentru cetățenii români în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând cu data de 1 ianuarie 2021:

Conform noilor reglementări anunțate de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând cu 1 ianuarie 2021, cetățenii români vor putea intra pe teritoriul Regatului Unit pentru șederi de scurtă durată (ex. în scop turistic, în vizită etc.) pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a avea nevoie de o viză de intrare. Cu toate acestea, cetățenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obțină, în prealabil, o viză de intrare.
Până la data de 30 septembrie 2021 inclusiv, intrarea pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se va putea realiza în baza pașaportului sau a cărții de identitate românești valabile, iar ulterior acestei date se va putea călători doar pe baza pașaportului valabil (pașaport simplu electronic, pașaport simplu temporar).


28.12.2020
Integral pe https://londra.mae.ro/node/2307


Poză

potrivit Ambasadei României la Londra

Precizari MAE privind procedura de testare în vederea circulației din Regatul Unit în Franța


Centre COVID-19 Drive-through si Walk In Testing Sites se află la:


Ashford

Centrul Covid-19 Drive-through Testing Site - Ashford (Victoria Road Car Park) - Victoria Rd, Ashford, TN23 7HE


Maidstone

Covid-19 Drive-through Testing Site – Maidstone - Cumberland Ave, Maidstone, ME15 7JN


Folkestone

Covid-19 Drive-through Testing Site – Folkestone -(the Stadium Car Park) Aldridge Rd, CT20 3EN


Margate

Covid-19 Walk-through Testing Site - Margate (Dreamland Car Park) - Dreamland Car Park, Margate CT9 1X


24.12.2020
Sursa: https://londra.mae.ro/node/2307


Poză

potrivit Secției consulare a Ambasadei României la Londra

Secția consulară a Ambasadei României la Londra:

Recomandăm ferm tuturor cetățenilor români care intenționează să se deplaseze pe cale RUTIERĂ din #UK către #Franța să țină cont că, la acest moment, toate căile de ieșire din UK către Europa continentală (de la #Dover spre #Calais) sunt blocate, atât pentru deplasarea cu #ferry, cât și pentru deplasarea prin #Eurotunnel. #Franța a suspendat pentru o perioadă de 48 de ore accesul pe teritoriul său pentru toate persoanele și toate mărfurile care vin din UK.
Reamintim că, din cauza apariției unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, @Guvernul României a decis suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00.
Totodată, s-a decis ca toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit vor trebui să se supună obligației de a efectua o perioadă de 14 zile de carantină/autoizolare la o adresă declarată la intrarea în România.
Decizia a fost stabilită în baza Hotărârii Nr. 61 din 20 decembrie 2020 a Comitetului Național Pentru Situații de Urgență din cadrul Guvernului României.


21.12.2020
Sursa: https://www.facebook.com/SectiaConsularaLondra
Sursa foto: https://www.bbc.com/news/uk-55391289


Poză

potrivit TVR

A fost actualizată lista țărilor aflate în zona galbenă, pentru care se impune carantina timp de 14 zile la revenirea din acestea

În zona galbenă se află următoarele ţări/ zone:


10.12.2020
Integral pe www.tvr.ro


Poză

potrivit MEDIAFAX

COVID-19: Petreceri „blindate” de Crăciun şi Revelion în Italia. Circulaţia interzisă între orele 22.00 şi 7.00, la cumpăna dintre ani

De Crăciun şi Revelion, italienii trebuie să rămână în localităţile în care trăiesc, iar din 21 decembrie până în 6 ianuarie nu se poate circula între regiuni, scrie ANSA.

03.12.2020
Integral pe www.mediafax.ro


Poză

potrivit AGERPRES

Coronavirus: Franţa recâştigă controlul asupra epidemiei, dar nu relaxează încă măsurile de lockdown (ministrul sănătăţii)

Ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, a afirmat marţi că ţara recâştigă controlul asupra epidemiei, însă nu este pregătită să relaxeze al doilea lockdown naţional, transmite Reuters.

17.11.2020
Integral pe www.agerpres.ro


Poză

potrivit AGERPRES

Coronavirus: Suedia limitează pentru prima dată reuniunile la maxim opt persoane

Suedia, care a adoptat o strategie mai puţin strictă ca alte ţări în faţa pandemiei de COVID-19, a anunţat luni că limitează reuniunile publice la maxim opt persoane în faţa creşterii numărului de contaminări, o premieră de la începutul pandemiei, informează AFP.

16.11.2020
Integral pe www.agerpres.ro


Poză

potrivit MEDIAFAX

Marea Britanie nu se mai află pe lista țărilor pentru care se face carantina la întoarcerea in România

Statele aflate în zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu/ locaţia declarată pentru 14 zile:


12.11.2020
Integral pe www.mediafax.ro


Poză

potrivit AGERPRES

Marea Britanie: Peste 100 de arestări la Londra pentru încălcarea noilor restricţii

Poliţia londoneză a anunţat joi seară că a arestat 104 persoane în capitala britanică pentru încălcarea măsurilor de izolare dispuse pentru limitarea transmiterii coronavirusului, transmite Reuters.

06.11.2020
Integral pe www.agerpres.ro


Poză

potrivit AGERPRES

Coronavirus: Nou record de contagieri în Ungaria, care prelungeşte închiderea frontierelor

Guvernul ungar a prelungit vineri pentru încă o lună închiderea frontierelor pentru cetăţenii străini, în încercarea de a frâna pandemia de coronavirus, în condiţiile în care numărul zilnic al contagierilor a înregistrat un nou record, cu 3.286 de cazuri şi 65 de morţi în ultimele 24 de ore, relatează EFE.

30.10.2020
Integral pe www.agerpres.ro


Poză

potrivit AGERPRES

Coronavirus: Angela Merkel anunţă noi restricţii şi avertizează că sistemul sanitar german şi-ar putea atinge limitele

Cancelarul german Angela Merkel a convenit miercuri împreună cu landurile instituirea unor noi restricţii antiepidemice, care includ închiderea barurilor şi restaurantelor şi sistarea activităţilor culturale şi sportive în spaţii închise, pentru a încerca să oprească creşterea continuă a cazurilor de COVID-19, ce ameninţă să copleşească spitalele, şi pentru a menţine pe cât posibil deschise magazinele şi şcolile, potrivit agenţiilor Reuters, DPA şi EFE.

28.10.2020
Integral pe www.agerpres.ro


Poză

potrivit AGERPRES

Coronavirus: Macron anunţă un nou lockdown de o lună în Franţa

Noile măsuri pe care le-a anunţat, şi care vor intra în vigoare de vineri, înseamnă că oamenii vor trebui să rămână în locuinţe cu excepţia achiziţionării de bunuri esenţiale, deplasărilor la medic sau orei zilnice de mişcare în aer liber. Oamenii vor avea nevoie de declaraţii pe proprie răspundere pentru a ieşi din locuinţe.

28.10.2020
Integral pe www.agerpres.ro


Poză

potrivit AGERPRES

Coronavirus / Austria: Cancelarul Kurz ameninţă cu un al doilea lockdown, ca ultimă soluţie

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a ameninţat luni cu impunerea unui al doilea lockdown, ca ultimă soluţie, în cazul în care continuă actuala creştere a numărului de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, transmite dpa.

26.10.2020
Integral pe www.agerpres.ro


Poză

potrivit AGERPRES

Boris Johnson: A sosit momentul să ne pregătim pentru eşecul încheierii unui acord post-Brexit cu UE

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că pentru Regatul Unit a sosit momentul să se pregătească pentru încheierea perioadei de tranziţie post-Brexit fără un acord cu UE privind viitoarele relaţii comerciale, dacă Bruxellesul nu-şi schimbă abordarea la negocieri, transmite Reuters.

16.10.2020
Integral pe www.agerpres.ro


Poză

potrivit AGERPRES

Coronavirus: Premierul Boris Johnson anunţă un sistem de restricţii cu trei niveluri de alertă pentru Anglia

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni introducerea unui sistem cu trei niveluri care presupune noi restricţii precum închiderea unor baruri şi a sălilor de sport în zonele de mare risc, în condiţiile în care numărul de cazuri de COVID-19 creşte accelerat în Regatul Unit, relatează Reuters.

12.10.2020
Integral pe www.agerpres.ro


Poză

potrivit AGERPRES

Din octombrie 2021, cetăţenii UE vor putea intra în Regatul Unit doar pe baza paşaportului

Guvernul Regatului Unit a anunţat joi că începând din octombrie anul viitor intrarea călătorilor din Uniunea Europeană pe teritoriul acestei ţări se va face doar pe baza paşaportului, informează dpa.

08.10.2020
Integral pe www.agerpres.ro