Informații utile


Poză

Teste COVID-19 necesare pentru călătoria cu autocarul


Pentru a călători cu autocarul în țările europene aveți nevoie de un test PCR cu rezultat negativ.
Valabilitatea testului se calculează de la ORA PRELEVĂRII probelor nu de la ora primirii rezultatului.
Pentru intrarea în:


13.04.2021
Aceste informatii sunt preluate de pe siteul Ministerului Afacerilor Externe


Poză

potrivit TVR

Italia prelungește până pe 30 aprilie carantina pentru persoanele venite din țările UE


Ministerul italian al Sănătăţii a prelungit luni până pe 30 aprilie obligativitatea unui test de COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii în Italia, plus o carantină de 5 zile pentru oricine soseşte din orice altă ţară a Uniunii Europene.


05.04.2021
Integral pe www.tvr.ro


CNSU

potrivit TVR

CNSU: Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Persoanele care vin din „zona galbenă„ stau în carantină 14 zile
15.03.2021
Integral pe www.tvr.ro


Poză

potrivit TVR

Sute de camioane aşteaptă la frontieră să intre în Ungaria


Sute de camioane aşteaptă, joi, în coloane la frontieră să intre în Ungaria, unde se fac controale amănunţite asupra automarfarelor din cauza numeroşilor migranţi prinşi, în ultima perioadă, în tentativă de trecere ilegală a graniţei.


04.03.2021
Integral pe www.tvr.ro


Poză

potrivit TVR

Lockdown extins în Germania, până pe 7 martie. Școlile și magazinele neesenţiale sunt închise


Germania extinde până pe 7 martie lockdown-ul pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus, au convenit cancelarul federal Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri, informează miercuri dpa.


11.02.2021
Integral pe www.tvr.ro


Poză

potrivit TVR

Slovacia introduce de luni carantina obligatorie de 14 zile la intrarea în țară


Slovacia introduce de luni, 15 februarie, carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii care vor veni în ţară, transmit dpa şi TASR.


11.02.2021
Integral pe www.tvr.ro


Poză

potrivit TVR

MAE: Noi condiții de intrare în Franța. Autoizolare 7 zile, urmată de test COVID


Toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franţa pe cale aeriană sau maritimă din ţările spaţiului european vor prezenta, la îmbarcare, o declaraţie pe propria răspundere prin care se angajează să se autoizoleze pentru o perioadă de 7 zile după sosirea în Franţa, în plus faţă de măsura prezentării unui test tip PCR negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, informează Ministerul Afacerilor Externe.


25.01.2021
Integral pe www.tvr.ro


Poză

potrivit Ambasadei României la Londra

Exceptare de la carantină la sosirea în România


Guvernul României, prin Hotărârea nr. 4 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a stabilit că sunt exceptate de la efectuarea carantinei la sosirea în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, inclusiv din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord:


20.01.2021
Integral pe https://londra.mae.ro/node/2314


Poză

potrivit TVR

MAE: Noi condiții de intrare în Germania în contextul pandemiei de COVID-19


Începând cu data de 11 ianuarie a.c., toate persoanele, indiferent de cetățenie, care sosesc în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Germaniei, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau să efectueze un astfel de test pe teritoriul Germaniei, imediat după sosire. În cazul efectuării testului anterior intrării în Republica Federală Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză.


10.01.2021
Integral pe www.tvr.ro


Poză

potrivit Ambasadei României la Londra

Regimul de vize și condițiile de călătorie pentru cetățenii români în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021


Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări, referitoare la regimul de vize și condițiile de călătorie pentru cetățenii români în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând cu data de 1 ianuarie 2021:

Conform noilor reglementări anunțate de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând cu 1 ianuarie 2021, cetățenii români vor putea intra pe teritoriul Regatului Unit pentru șederi de scurtă durată (ex. în scop turistic, în vizită etc.) pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a avea nevoie de o viză de intrare. Cu toate acestea, cetățenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obțină, în prealabil, o viză de intrare.
Până la data de 30 septembrie 2021 inclusiv, intrarea pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se va putea realiza în baza pașaportului sau a cărții de identitate românești valabile, iar ulterior acestei date se va putea călători doar pe baza pașaportului valabil (pașaport simplu electronic, pașaport simplu temporar).


28.12.2020
Integral pe https://londra.mae.ro/node/2307